Simáztak a franciák az albánok ellen

A gallok könnyedén húzták be a három pontot.



Késő este három meccsel zárult a mai Eb-selejtező dömping.

A franciák hazai pályán fogadták az albánokat és Didier Deschamps együttese könnyed győzelmet aratott.

Habár a meccs kezdését egy kínos baki zavarta meg, ugyanis a házigazda franciák az albán himnusz helyett az andorrait játszották le.  Aztán tetézték a bajt, ugyanis a hangosbemondóban elnézést kértek, mégpedig az albán helyett az örmény szurkolóktól.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban: az albán játékosok ezután addig nem voltak hajlandóak elkezdeni a mérkőzést, amíg nem hallhatják a szurkolókkal együtt a saját himnuszukat. Ez megtörtént, de azért nem emiatt szenvedtek vereséget végül a vendégek.

A gólok sorát a 8. percben Coman nyitotta, majd a 27. minutumban Giroud találatával már kettő volt a franciák előnye. Sőt, minden el is dőlhetett volna az első félidőben, de a 37. minutumban Griezmann büntetője csak a keresztlécen csattant.

A 68. percben azonban már nem volt további kérdés: Griezmann adott be balról, a labda végül Comannál kötött ki, aki 6 méterről laposan lőtt a hálóba.

Az i-re a pontot a 85. percben tették fel a gallok, ekkor Ikone is eredményes volt, illetve a legvégén Cikalleshi büntetőből talált be a túloldalon.

A franciák végül sima 4-1-es győzelmükkel befogták Izlandot és vezetik is a H-csoportot.


Forrás: Goal.com
Close Menu